joi, 16 iulie 2015

Despre terapiile cu animale de la specialistii in domeniu



In 15 iulie, incepand cu ora 11:00, la Biblioteca Judeteana Petre Dulfu Baia Mare, a avut loc
evenimentul „Animalele in rol de terapeuti. Intalnire a profesionistilor care folosesc terapiile cu animale”.
La aceasta activitate s-au purtat discutii despre tipurile de terapii cu animale, cum sunt acestea realizate, ce beneficii au asupra persoanelor cu nevoi speciale si nu numai, cum ar trebui sa se deruleze in mod corect acest tip de terapie, etc.
Mai mult, domnul Sandu Sabau specialist in hipoterapie, a vorbit in detaliu despre aceasta, a dat exemple de progrese pe care anumite persoane cu nevoi speciale le-au avut dupa ce au participat la acest tip de tratament. Schimbarile au fost sesizate de insasi parintii beneficiarilor, care au ramas uimiti de imbunatatirile aduse de contactul acestora cu animalul.
In intreaga lume sunt utilizate diferite animale percum: delfini, lei de mare, pasari, magari, serpi, iguane, caini, ponei, toate acestea avand un efect benefic pentru cei care au ocazia sa participe la astfel de terapii.
Cei prezenti la eveniment au avut ocazia sa vada si fotografii cu terapii cu diferite tipuri de animale, care se practica in tari precum: Italia, Spania, Lituania, Ungaria, Estonia si Romania.
Revenind la sedintele de hipoterapie este de mentionat faptul ca, in timpul acestora calaretul devine una cu calul, un factor extrem de important in procesul de recuperare.

Activitatea a avut loc in cadrul proiectului PAT- "Terapii Asistate de Animale de Companie. Invatand cu ei".
In acest proiect Asociatia Partes are ca parteneri organizatii cu experienta in domeniul acestui tip de terapie: Centrul de Educatie Speciala Dr. Fernando Arce din Spania; Asociatia Pe Drumul cel Bun Calare, din Ungaria; Centrul Holistic de Interventii Asistate cu Animale La Tela di Carlota din Italia; Organizatia Neguvernamentala EQUILIBRE din Estonia; organizatia Transformand Luminile Rosii in Verde din Marea Britanie si Muzeul Lituanian al Marii din Klaipeda.
Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin programul Invatare pe tot parcursul vietii- Parteneriate de Invatare Grundtvig.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu